Module meubelrestauratie met MBO-certificaat

Amsterdam/Rotterdam ■

Module meubelrestauratie in het kort

Wat? module meubelrestauratie
Waarom? Als  je geïnteresseerd bent in het restaureren van oude of antieke meubelen en je graag wat basisvaardigheden zou willen leren om dit zelf te kunnen.
Waar? HMC Rotterdam en HMC Amsterdam
Wanneer? Rotterdam  10 lessen woensdagmiddag (waarschijnlijk vanaf november 2023)

Amsterdam  10 lessen op dinsdagmiddag(waarschijnlijk vanaf november 2023)

Hoeveel? Kosten: €495- incl. BTW
Wat leer ik precies tijdens deze cursus?

Basisvaardigheden en ­materialen komen aan bod, zoals:

• Werken met warme lijm;

• Fineren met de plakhamer;

• Historische constructieschade herstellen;

• Toepassen van klassieke oppervlakte­afwerkingen, zoals afwerklagen (gedeeltelijk) verwijderen, op kleur brengen, olie, strijkpolitoer en waslagen aanbrengen.

Je fineert een oefenbord met warme lijm en een plakhamer. Je werkt deze af met strijkpolitoer en was. Daarna restaureer je een oude eetkamerstoel (of een meubeltje ter grootte van een eetkamer­stoel) met constructieschade en afwerkschade (geen politoer).

Aan het einde van de module krijg je een examen. Dit examen bestaat uit een eindverslag waarin je laat zien aan welke leerdoelen je hebt gewerkt en hoe je deze hebt behaald. Je ondersteunt het verslag met beeldmateriaal van alle stappen die je hebt gezet. Je kunt de module ook volgen zonder een examen te doen. Je ontvangt dan geen MBO-certificaat.

Is deze cursus geschikt voor mij?
Iedereen met interesse voor meubelrestauratie kan deelnemen.

Wat is de groepssamenstelling?
Deze module wordt ook aangeboden binnen het reguliere MBO onderwijs. Je zit daarom in de klas met reguliere MBO studenten. Aangezien je het officiële curriculum volgt, kun je voor deze module een MBO-certificaat ontvangen.