FAQ

Heb je een vraag? Op deze pagina kun je het antwoord vinden op de meest gestelde vragen. Kijk op deze pagina voor het antwoord op algemene vragen of kijk op de pagina over  cursussen, vakopleidingen of maatwerk  voor het antwoord op meer specifieke vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Zijn er ook lessen tijdens de schoolvakanties?
Nee, HMC cursus en training houdt de vakanties van het HMC aan.
Zijn jullie goed bereikbaar met het OV?
Jazeker. HMC Rotterdam ligt naast de metrohalte Melanchtonweg en HMC Amsterdam ligt naast het treinstation Amsterdam Sloterdijk.
Waar kan ik parkeren?

In Rotterdam kun je vrij parkeren aan de voorzijde of de achterzijde van de school. Het is niet mogelijk om voorbij de slagboom van het HMC te parkeren.

In Amsterdam is het doordeweeks betaald parkeren tot 19:00. Op zaterdag kun je vrij parkeren.

De cursus of opleiding van mijn keuze is al vol. Wat kan ik doen?
Als je je toch voor deze training inschrijft plaatsen wij je op een wachtlijst. Mocht er een plekje vrij komen, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Komt er geen plekje meer vrij, dan krijg je voorrang om bij de eerstvolgende training deel te nemen.
Worden de cursussen en opleidingen ook in het Engels aangeboden? Are the courses and vocational programmes also taught in English?
Nee, in principe is ons gehele scholingsaanbod in het Nederlands. We hebben echter regelmatig deelnemers die de Nederlandse taal niet of beperkt beheersen. Vanwege de praktische aard van de opleidingen hoeft de taal niet een grote barrière te zijn. Het is wel verstandig om altijd eerst even contact met ons op te nemen, zodat we kunnen bepalen of je bij deelname het optimale uit de opleiding kunt halen.

No, our educational portfolio is taught in Dutch. However, we regularly have participants that do not master the Dutch language. Given the practical nature of the programmes, language does not have to be a big hinder. We do recommend that you first contact us, if you would like to participate, so we can make sure that you fully benefit from taking part in our programmes.

Wat zijn de openingstijden van de houtwinkel?

Rotterdam: De openingstijden van de winkel zijn dagelijks van 8.30-17.00 uur. Let op: je kunt alleen pinnen in de winkel.

Amsterdam: De openingstijden van de Houtstek zijn: zaterdag van 9.00-14.45 en ma-di van 18.00-20.45. Let op: je kunt alleen pinnen in de winkel.

Hoe werkt een eventuele restitutie van het lesgeld?
Het eventueel terugstorten van de opleidingsgelden/cursusgelden kan alleen naar het bankrekeningnummer waarmee de opleidingen/cursussen zijn betaald.
Kan ik in aanmerking komen voor subsidie vanuit het stap-budget?
We streven ernaar om onze opleidingen in aanmerking te laten komen voor het STAP-budget. Zodra dit mogelijk is zullen we de informatie voor hoe je STAP-budget kunt aanvragen op onze website plaatsen. Het STAP-budget is een regeling waarmee je maximaal 1 keer per jaar een geldbedrag van maximaal 1000 euro  incl. BTW aanvragen voor het volgen van een opleiding, cursus of training.  Elke twee maanden start er een nieuwe aanvraagperiode STAP-budget. De opleiding mag starten 4 weken na indiening van de aanvraag, maar binnen 3 maanden na de aanvraagperiode. Meer informatie kun je op de website van rijksoverheid over het stap-budget vinden.