Cursus Meubelmaken 1

Amsterdam/Rotterdam ■

Cursus meubelmaken 1 in het kort

Wat? Cursus Meubelmaken van 10 dagdelen
Waarom? Voor iedereen die de basisvaardigheden en technieken van het ambachtelijk meubelmaken wil leren en zelf meubels wil leren maken.
Waar? HMC Amsterdam en HMC Rotterdam
Wanneer? Deze cursus start in zowel Amsterdam als Rotterdam in september, december/januari en maart/april. In Rotterdam is de cursus op de maandagavond van 18:30-21:30 of zaterdagochtend van 09:00-12:00  In Amsterdam is de cursus op dinsdagavond van 18:15-21:15 of zaterdagochtend van 09:00-12:00.
Hoeveel? Kosten €495 ,- incl. BTW, inclusief materiaal
Wat leer ik precies tijdens deze cursus?
In deze cursus leer je de basistechnieken van het meubelmaken. Je leert werken met handgereedschap zoals beitels, zagen en schaven. Je leert ook hoe je verschillende houtverbindingen maakt. Dit alles doe je aan de hand van het uitvoeren van een aantal opdrachten. Zo kun je een blokhaak, een hamer en een kistje of raamwerk maken. Deze zijn niet alleen leerzaam om te maken, maar ook nog eens handig voor thuis.
Is deze cursus geschikt voor mij?
Iedereen kan deelnemen aan de cursus meubelmaken. Je hebt hiervoor geen ervaring nodig.
Wat is de groepssamenstelling?
Er zitten zo’n 12 deelnemers in een groep. De groepen zijn heel divers que leeftijd, geslacht, achtergrond etc.
Wat kan ik na deze cursus gaan doen?
Als je na deze curus nog meer veel meer wilt leren kun je aan de vervolgcursus deelnemen. Als je zo enthousiast bent dat je jezelf wilt omscholen of nog meer de diepte in wilt, is de vakopleiding meubelmaken misschien iets voor jou.